13.2.09

Talveunes olen.
Panen mõned asjad üles, muidu koguneb neid liiga palju ja siis ei viitsi keegi enam postituse lõppu kerida.

Kolm mütsi.
Vaiga juba tükk aega pirises, et temal mütsi vaja ja villevalo-mütsi. No proovisin järgi, täitsa kukkus välja küll. Lõng Maximast vist pärit (ta ise tõi, mina ei tea miskit), kulus natuke alla 100 g. Ja kudusin seda soonikuna põikipidi, hoopis teine mulje kui püstisega. Laiust ca 40 cm (mütsi pikkus st) ja pikkust vastavalt pea ümbermõõdule.


Järgmistelt piltidelt võite puude taustal vabalt ära tunda Stuarti, kellel oli vaja oma pikk punane pats ka mütsi sisse peita. Krunniga ja krunnita. Ja niisama-sukana ka müts, Stu ise tagant piilumas.
Lõnga tõi ka tema mulle ise, jube karvane, nii et piltidelt vist väga miskit näha pole, aga käes on mõõõnus pehme.




Emale ka müts. Mustri sain muidugi isetegijatele tavapärasel kombel - inimestele pähe vahtides ja mustrit üles kribades :P (seekord üks lugeja, kes raamatukogus käib, loodetavasti ei mõistnud ta mu piidlemist valesti :D). Emmele meeldib, juba tahab teist samast materjalist veel (mohäärisegune jäägikotilõng).


Ja oh imet, isegi värvispektri jõuluvärvid sain valmis 8-) Foorumis sain ilmselt puudujamärgi külge, kuna jäin paar tundi ülespanekuga hiljaks, asi iseenesest oli ikka enne juba valmis.
Ma ei tahtnud hakata ekstra materjali ostma, mis tähendas, et tuli jääkide varal hakkama saada. Maasikasokid - punane ja roheline on ju jõulused värvid ning asi see meie sooja talvega maasikaid kasvatada.


Sõbrannale sai heegeldatud linik, mis ootas tärgeldamist. Materjali oli täpselt 50 g ja tingimuseks ovaalne kuju. Ausalt, selle ÕIGE mustri otsimiseks kulus rohkem aega kui kogu liniku heegeldamiseks kokku. Harutamine muidugi kaasa arvatud, kuna pikkadel ridadel on nii tore avastada, et oled eelmisel real või veel varem vea teinud :evil: Ja siis lõpuks avastada, et niiti nagunii ei jagu ja kõik üles harutada. Teinekord kulub kolm korda suuremale linikule kolm korda vähem aega.
Aga ilus sai ikka. Mõõdud ca 30x60 cm.


Samale sõbrannale sai üle-eelmisel suvel heegeldatud ka motiividest pluus, aga pilti ei raatsinud ta kuidagi mulle jagada. Nüüd siis läksin ja tegin ise, kahjuks küll mitte seljas, aga võin kinnitada, et seljas istub ta väga hästi, seljast äravõtmine on muidugi probleemne, sest liiga hästi istub :P
Materjaliks Abakhanist kunagi saadud mingi egiptuse- või elevandinimeline lõng, teatud valguses õrnalt sinaka tooniga ja kergelt läikiv (sama, mis tütre boolerole sai). Suurus 36 ja kulus umbes 200 g.