29.3.11

Hubane kodu märtsis

Nüüd sai kodu vähe suuremalt hubaseks tehtud. Valmis siis raamaturiiul. Materjaliks lauad, mis originaalis ostetud tegelikult kuuri ehitamiseks. Kuna aga lumi sel aastal ilmselt ära ei sula, mis tähendab, et kuuri teha ei saa (noh, meetrise lumekihi peale võib ju teha kah, et kui kunagi sulama peaks hakkama, küll ta siis kunagi maapinnale jõuab, aga see idee ei ole üldiselt meie lemmikuimate killast). Kasutasin siis juhust ja näppasin mõned lauad tubaseks tegevuseks.
Poja tahtis oma tuba kuidagi eraldada, praegu on pool katusealust tema päralt, aga privaatsus ikka eelkõige, eksole. Leidsin, et kõige mõistlikum oleks tekitada midagi praktilist. Kuna raamatud on meil senimaani suuremalt jaolt kastides, siis üks pesake neile kulus marjaks ära. Teine hea külg asja juures see, et statsionaarne sein ei laseks sooja läbi, mis tähendaks lisakütteallikat. Praegu liigub soe kaminaõhk aga kenasti ülakorrusele ja läbi riiuli ka poja tuppa.
Oi, see meisterdamine venis küll ühel, küll teisel põhjusel. Lõpuks saime ikka niikaugele, et mõõdud võetud, muud vajalikud materjalid ostetud ja tegutsema!
Esimese korruse tegi riiulile mu armas elukaaslane, aga edasi lasin juba ise kätel käia, poja otse loomulikult abiks. Esimesed lauad olid ütlemata kõveralt saetud, aga viimaste juures lasin juba nagu päris proff, lõdva randmega. Ja käsisaega. Mõnikümmend auku puurida ja samapalju kruve sisse keerata, mis see siis ära ei ole. Kruvid keerasin muuseas ka käsitsi, sest iga augu järel olnuks väga tüütu trelliotsikut jälle vahetama hakata.
Aga siin see DIY-projekt siis on. Pildid, nagu ikka, õhtul pärast tööd ja hämaras tehtud (loll, kes vabandust ei leia, eks:)).



Niipea kui riiul valmis sai, oli poiss nagu püssikuul raamatukastide juures, et raamatud riiulile laduda (sellest ka mõningane segadus, nagu pildil näha :)). Selgus aga kurb tõsiasi - meie kodus on raamatuid (vist) liiga palju, sest raamatukastide virnad pole minu meelest grammigi vähenenud ... Ega muud üle jää kui tuleb veel neli samasugust riiulit meisterdada :).

4 comments:

Industriaallumehelbeke said...
This comment has been removed by the author.
Industriaallumehelbeke said...

päris hästi ei saa piltidelt aru, mis ja, kes aga tundub päris kobe konstruktsioon olevat
keep going
saad endale isikliku raamatukogu teha, ehk seda su kummaline unenägu tähendaski :P

kassu said...

Kle jah, unenägu võis sellele vihjata küll :D
Sa ei kujuta ette ka, kui keeruline oli tegelt seda välja nuputada, et kaldkatuse alla normaalne asjandus valmis teha. Kaldenurk miski 60 kraadi, mitte 45 (no pool 90-st, andesta mu matemaatikumõistus :)), seega tuligi korrus korruse haaval ehitada.

Anonymous said...

достойно вести себя, когда судьба благоприятствует, труднее, чем когда она враждебна [url=http://expertiza-nezavisimaya.ru/gorod/dedovsk.html]независимая экспертиза дедовск[/url] зло мгновенно в этом мире, неизбывна доброта [url=http://expertiza-nezavisimaya.ru/metro/pervomaiskaya.html]автоэкспертиза первомайская[/url]