- Biskviitpõhi:
- 4 muna (2 biskviidikihi jaoks)
- 4 sl suhkrut (+1 sl vaniljesuhkrut)
- 4 sl jahu (osa võib tärklisega asendada)
- Beseepõhi (valikuline, võib ka lihtsalt 3 biskviidikihti olla):
- 1 munavalge (2 jääb paljuks, põhi ei kuiva korralikult ära ja jääb liiga paks)
- 1 dl suhkrut
- (vanilliini - minul polnud, tasub proovida)
- Võikreem:
- 500 g võid
- 250 g tuhksuhkrut VÕI 400 g kondenspiima (1 purk)
- vaniljesuhkrut 1 spl
- 3 sl konjakit
- (osa kreemist võib teha kakaoga, meile meeldib valgega rohkem)
- Trühvlipuru:
- 1 dl tuhksuhkrut
- 2 tl vett
- 2 sl kakaopulbrit
- 1 sl konjakit
- (osad retseptid kasutavad vee asemel võid, aga veega oli täitsa ok)
Biskviidiks vahusta munavalged ja -kollased eraldi, sega õrnalt kokku, lisa sõelutud jahu ja viska ahju.
Kuue munaga põhjast jagub kolmekihilise tordi jaoks, seekord sai liiga palju.
Kreemiks kasutasin puhast võikreemi, ei mingit kondenspiima, nagu paljud soovitavad. Varem olen proovinud ka kondenspiimaga, aga ei meeldi niiväga. Veider on muidugi see, et lapsepõlvest meelde jäänud võikreem, mida ema tegi, oli tema väitel ka kondenspiimaga, mille kohta mul endal aga absoluutselt igasugune mälestus puudub. Võid võiks muidugi kauem vahustada kui mina seda tegin, st tuhksuhkrut ei peaks hamba all tunda jääma, aga seekord tahtsin lihtsalt kiiremini saada.
Edit 1: järgmine kord tegin väga-väga pehme võiga ja kreem sai imekiiresti valmis. Lisaks tuleb kasutada poest ostetud tuhksuhkrut, mitte isetehtut.
Edit 2: ajapikku olen hakanud just ainult kondenspiima kasutama, peab ilmselt lihtsalt õige olema, mitte mingi asendus.
Edit 3: vabalt võib panna tuhksuhkru ja kondenspiima pooleks.
Kreemi võiks rohkem ka olla, kolmekihilise tordi puhul sain napilt hakkama.
Trühvlipuru sega kahvliga (või hakkijaga) kokku. Lusikaga läheb tükki ja siis ei aita muud kui tuhksuhkrut/kakaod juurde panna ja veel kahveldada, kuni ilus peen puru on. Soovitatakse ka läbi sõela ajada, aga minul sellist jämedat sõela pole ja kahvliga keerutamisel oli hea tulemus.
Ja siis pole muud kui lao tort kokku ja kaunista ära :). Biskviitpõhjad immuta ohtraltmahla/morsi konjakisiirupi või mõru kohviga. Beseekiht biskviitide vahele, peale ja külgedele korralikult kakaokreemi ja trühvlipuru peale. Kaunistada võib loomulikult millega iganes, klassika on muidugi roosid ja šokolaadivigurid.
Nämm :)
Trühvlipuru sega kahvliga (või hakkijaga) kokku. Lusikaga läheb tükki ja siis ei aita muud kui tuhksuhkrut/kakaod juurde panna ja veel kahveldada, kuni ilus peen puru on. Soovitatakse ka läbi sõela ajada, aga minul sellist jämedat sõela pole ja kahvliga keerutamisel oli hea tulemus.
Ja siis pole muud kui lao tort kokku ja kaunista ära :). Biskviitpõhjad immuta ohtralt
Nämm :)
No comments:
Post a Comment