20.10.13

Strawboffee/Banoffee

... mis on alguse saanud Banoffee-koogi tegemise ideest.
Kartsin, et banaanidega jääb see liiga magus (tõenäoliselt ma ka ei eksi, aga proovin kunagi järele), seega otsustasin hoopis oma sügavkülma tühjendada ja maasikahulka vähendada.

Põhi:
200 g Digestive-küpsiseid
100 g võid

Täidis:
400 g magusat kondenspiima (vajab keetmist)
    -või-
400 g karamellkondenspiima
    -või-
400 g karamellitoorjuustu
peotäis maasikaid või 3 banaani
Kate:
400 g vahukoort
4-5 sl suhkrut

Sulata või, purusta küpsised, sega kokku ja suru koogivormi põhja (ja külgedele). Pane külmkappi.

Keeda kondenspiimapurki vees umbes 2 tundi. Lase jahtuda, seejärel ava ettevaatlikult ja vala koogipõhjale. Toorjuustuga läheb kindlasti kiiremini  - tee karp lahti, soojenda veidi vesivannil, kuni juust pehmeneb, siis määri see koogipõhjale.

Lao peale maasikaviilud (või banaaniviilud) ja kata kõik vahustatud koorega. Võid ka kaunistuseks mõne maasika peale tippida.

Pane külma ja lase järgmise päevani seista.

Esimese hooga tundus kook olevat ülimagus (no seda ta muidugi ka on), aga samas on see tõeliselt sõltuvusttekitav, maasikate hapusus kompenseeris kenasti vahukoore ja karamelli magusust. Mõru kohvi kõrvale suurepärane amps.


No comments: